Преди половин година историята на детето, страдащо от рядка форма на тумор в мозъка, трогна България

 

Едно чудо стана дни преди Великден. Малкият Валери получи втори шанс за живот. Преди половин година историята на момченцето, страдащо от рядка и агресивна форма на тумор в мозъка, трогна цяла България. Сумата за лечението в чужбина беше събрана само за няколко часа, а днес от тумора на Валери няма и следа. 

Още по темата

 

„Секунди след репортажа започнаха да валят писма във Facebook, на които едва смогвахме да отговорим. Благодарих на Господ, благодарих на хората. За пореден път се убедих, че има прекрасни хора с огромни сърца. Това е мечтата на нашето семейство – той да оздравее. Борбата започва", сподели майката на детето Виделина Гръчкова.

 

През ноември една отчаяна майка ни посрещна със сълзи на очи. Днес - на километри от родината - отново плаче. Този път обаче - от радост. 

 

„Новините са добри. След четири курса химиотерапия туморът го няма. Беше 9 милиметра последно, сега няма нищо от него. Пространството, където е бил, е започнало да се свива”, разказа Виделина. 

 

Последните изследвания показват, че в тялото на Валери няма никакви разсейки. С всеки изминал ден той се отдалечава от болничното легло и се връща към детството. 

 

Следва заключителна лъчетерапия, която да гарантира, че туморът няма да се върне никога повече. 

 

Великден - първият празник без въпросителни, без страхове и без молитви. Защото последните вече са чути. Нашето чудо се случи - твърди Виделина, а пътят им е на финалната права.  

 

Репортер: Ивомира Пехливанова