За сигурността на пътя отговарят над 180 екипа на Пътна полиция

 

Засилен трафик и строг полицейски контрол на пътя. Голямото пътуване след празниците започна. По данни на Пътната агенция днес се очакваше стотици хиляди българи да поемат обратно на път към градовете. За сигурността на пътя отговарят над 180 екипа на Пътна полиция. 

Още по темата

 

Най-натоварени са пътят към Гърция, както и другите две големи трасета - магистралите "Тракия" и "Хемус". 

 

По пътя София-Кулата през целия ден имаше колони от автомобили. Временни тапи се образуваха в района на Кресненското дефиле и прохода "Предел". 

 

По-предвидливите напуснаха хотелите в Банско още в 9.00 часа. Малко по-късно на пътя вече беше ад, а средната скорост - 30 км в час.

 

В късния следобед в района на Симитли колоната спря да върви. На ГКПП "Кулата" също имаше тапа, но само в посока Гърция. Бавното придвижване не помрачи настроението на част от пътуващите. Въпреки натоварения трафик до сериoзни инциденти на пътя не се стигна.

 

На граничен пункт „Дуранкулак” имаше засилено движение заради отпътуващи румънски автомобили и относително забавяне заради ремонт на главния път на румънска територия. При Русе и Видин движението беше без затруднения, нямаше струпване на автомобили. Нормално се движеха и пътниците, които преминаваха през пунктовете на сръбската граница. Доста по-интензивно бе движението през пунктовете на българо-македонската граница.

 

Само към София днес се прибират 200 хиляди души. От МВР обясниха, че около 100 хиляди автомобила са влезли в столицата само до15.00 часа. Още толкова се очакваше да влязат в София до края на тази вечер. Интензивно беше движението на трите подхода към София - на влизане от магистрала "Хемус", както и на влизане от магистрала "Тракия" и на Владая. 

 

Репортери: Екатерина Николова, Надя Ганчева