Великденските яйца да се консумират само няколко дни след боядисването им, казва проф. Байкова

 

В трите дни между Великден и Гергьовден трябва да консумираме постна храна. Това препоръчва проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диететика. 

Още по темата


Според нея, за да разтоварим организма си от преяждането по Великден, трябва да ограничим количеството храна, която консумираме, преди да седнем на гергьовденската трапеза.


Добре е да овкусяваме традиционната за тези празници зелена салата с лимонов сок. Той неутрализирал действието на вредните за тялото ни нитрити.


Добре е и днес да ядем варени яйца, защото те ще ни държат сити и ще помогнат на черния дроб. Тези дни тябва да пием и много фрешове, защото имаме нужда и от витамин С”, обясни проф. Байкова.


Тя препоръча великденските яйца да се консумират не повече от 3-4 дни, след като са били боядисани и оставени в хладилника. 


Целия разговор с проф. Байкова гледайте във видеото.