Наводнение в Пазарджик - улиците като реки

 

Градушка падна на няколко места в страната. Най-тежко беше положението в Пазарджик. Там ледени парчета падаха в продължение на 15-20 минути. Зрители на Нова телевизия изпратиха снимки и видеоматериали в рубриката ни "Моята новина".

 

Пороят връхлита града към 17.00 часа. Силният дъжд е придружен и от градушка с големината на лешник. За 20 минути улиците са изцяло покрити с ледените зърна.

 

 

Проливният дъжд превръща за броени минути улиците в пълноводни реки. Движението е блокирано за кратко. Десетки автомобили закъсват във водата, а такситата оставят хората по средата на пътя им, без да могат да ги закарат до домовете им.

 

 

Над 20 сигнала за наводнени приземни етажи на сгради и избени помещения са получени в пожарната. Екипите първо се насочиха към жилищните блокове. Уличните шахти се оказаха непочистени и не успяха да поемат водата. Хората сами започнаха да ги отпушват, за да не тръгне водата към домовете им.

 

По-късно тази вечер обстановката постепенно се нормализира. 

 

Репортер: Благой Бекриев

 

Пороен дъжд и градушка се изсипаха и над Сопот и Сливен. Заради обилните валежи от над 20 литра на квадратен метър улиците се превърнаха в реки, но сериозни поражения няма. Няма и сигнали за наводнени къщи. За кратко по пътищата в Сливен се образуваха задръствания. 

 

 

За последните 24 часа най-много дъжд се изля в Кюстендил - 32 л/кв. м, Стара Загора - 29 л/кв. м, Сандански - 28 л/кв. м, Видин - 27 л/кв. м и София - 22 л/кв. м. 

 

И утре ни очаква дъждовен ден. От четвъртък валежите ще са на по-малко места и по слаби. Ще започне и слабо затопляне. През трите почивни дни ще се радваме на слънце преди обяд и краткотрайни валежи следобед.

 

 

Очакваме и вашите сигнали! Изпращайте ни ги ТУК