Това ще се случи в трите български града, избрани за европейски столици

Емблематични сгради в София, Пловдив и Варна ще бъдат осветени в цветовете на Европейския съюз на 9 май – Деня на Европа. 

 

Това са трите български града, избрани за европейски столици на различни международни прояви. Светлинно и музикално шоу ще освети с цветовете на европейското знаме и ще озвучи с химна на ЕС НДК, сградата на Община Пловдив, както и сградата на Фестивалния и конгресен център във Варна в 21.00 часа.

 

Освен това популярни личности ще четат интересни и забавни истории, посветени на мира и единството в Европейския съюз. Голямото публично четене под надслов „Истории за Европа“ ще представи 10 специално подбрани текста, написани от любители на късия разказ – хора с различни професии и на различни възрасти, които споделят своите преживявания като граждани на ЕС. 

 

Глас на разказите за Европа ще дадат журналистите Драгомир Симеонов, Милена Милотинова и Камен Алипиев, актьорите Константин Лунгов, Мая Бежанска, Милица Гладнишка и Силвия Петкова, спортната звезда Симона Пейчева, младата писателка и оперна певица Мила Михова и други. Всички те ще прочетат избрани откъси от участвалите в проекта истории.