Защо Валери Симеонов й каза да не му се пречка в краката

 

Писмо на българи, които протестираха срещу новите правила за гласуване в Изборния кодекс и орязване на възможността да гласуват в чужбина, бе разпратено до всички медии, включително и до телевизия СКАТ. Това обаче провокира лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов да напише писмо на изпращача – Елена Хамбърджиева.

 

„Кой Ви пречи на Вас да гласувате, след като в Ню Йорк има дипломатическо представителство, в което може да го направите? Или просто трябва да вдигаме патардия, за да сме „по-демократични”, „по-различни” и „по-екзотични”, за да ни забележат медиите? Но, както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми, сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници. И накрая – използването на деца за политически цели, е забранено”, се казва в писмото на Валери Симеонов.

 

„Нападките към мен самата, са нападки към всички българи в чужбина”, коментира за „Здравей, България” Елена Хамбърджиева.