Бизнесменът изпрати писмо до съда

 Дружеството "ФК ЦСКА - София", в чийто Съвет на директорите участва Васил Божков, иска да финансира оздравяването на ЦСКА. Това става ясно от писмо до Софийския градски съд от Цветомир Найденов, който представлява дружеството, съобщава Gong.bg

 

"ФК ЦСКА - София" иска да обезпечи и финансира изпълнението на оздравителен план при вариант на редукция и разсрочване на задълженията към кредиторите, който да бъде предложен от длъжника или синдика.

 

„Основната ни цел е „Професионален футболен клуб ЦСКА“ АД да не бъде обявено в несъстоятелност и да не прекрати своята дейност, а да се изготви и депозира пред съда по несъстоятелността оздравителен план, съобразен с всички изисквания на действащото законодателство“, се казва още в писмото.

 

„Интереса за инвестиране в оздравяването на „Професионален футболен клуб ЦСКА“ АД е обусловен от възможността клубът да възстанови професионалния си статут и още през предстоящия футболен сезон да вземе участие в турнири или първенства като професионален футболен клуб“, пише още Цветомир Найденов.

 

Още спортни новини вижте ТУК