110 нови автобуса заменят 40-годишните рейсове

 

Билетът за градския транспорт в София остава 1,60 лева. И областният управител отказа да върне решението за новите по-скъпи билети и така новите цени официално ще влязат в сила на 1 юни. 

 

Протест под формата на флашмоб се провежда и тази вечер в превозните средства на градския транспорт. Недоволни с поскъпването на билетите държат плакати и раздават флаери на всички пътници, които се качват. 

 

Директорите на градския транспорт призовават да не се протестира вътре в превозните средства и всички да пътуват с редовни превозни документи. За сметка на по-скъпото билетче, те обещават да продължи модернизацията на градския транспорт.

 

Нови 110 автобуса се чакат в края на септември. Те ще заменят някои от т.нар. „антики”, които и в момента се движат по улиците. 

 

„Той ще разполага с доста екстри, в сравнение със старите, като най-основен и важен, това е климатикът. Ще имат специална рампа за инвалидни и детски колички. Ще имат също безжичен wi-fi”, заяви Слав Монов изпълнителен директор на „Столичен автотранспорт" .

 

Автобусите ще са оборудвани и с камери за видеонаблюдение, с които шофьорът ще вижда какво се случва в рейса, а при инцидент записите ще се предоставят на полицията. 

 

А пътниците признават, че градският транспорт в София изглежда много по-добре от преди, но все още има трески за дялане. 

 

До три години всички автобуси в София ще са нови, обещават от общината. 

 

Повече гледайте във видеото