Българи и роми с взаимни обвинения кой е виновен

 

Четиримата арестувани за побой след засичане на пътя в Раднево и техните жертви са се познавали отдавна. Това казаха в ефира на „Здравей, България” жители на града. В последните дни той стана арена на мащабни протести и сблъсъци между граждани и полиция, именно заради този инцидент. 

Още по темата


Проблемите се създават от една фамилия, която трябва да бъде наказана”, заяви кметът на Раднево Теньо Тенев.


Той беше категоричен, че останалите роми в града не трябва да се превръщат в „заложници” на виновниците за ескалиралото напрежение. 


Градоначалникът призова съгражданите си да протестират мирно, след като при демонстрация срещу беззаконието в сряда вечер се стигна до бой между служители на реда и граждани. При сблъсъците пострадаха и цивилни, и полицаи. По информация на МВР ранените униформени са трима.


Тенев намекна, че един от задържаните за жестокия побой на пътя е с условна присъда и, щом все още е на свобода, значи „някой не си е свършил работата”.

 


Ако въпросните хора не са в нашия град, спокойствието ще се върне”, коментира още кметът.


Днес съдът ще гледа мерките за неотклонение на четиримата арестувани. От Окръжната прокуратурата в Стара Загора вече обявиха, че ще поискат постоянен арест и за четиримата обвиняеми.


А междувременно комисия започва описването на незаконните постройки в ромската махала в Раднево.

 

От МВР пък съобщиха, че "за проявена агресия" при протеста в сряда са задържани двама мъже, срещу които са образувани бързи производства. В полицията били доведени и петима непълнолетни, на които са съставени предупредителни протоколи и са предадени на родителите.


Още по темата гледайте във видеоматериалите.