Има ранени при катастрофата

 

Автобус на градския транспорт, движещ се по линия 102, катастрофира в София. Причината - на шофьора му прилошало. По-късно той починал. Двама души са откарани за преглед в болница, на един е оказана медицинска помощ на място.

 

Инцидентът станал малко след 15.00 часа. Докато автобусът преминавал през кръстовището на  бул. „Симеоновско шосе” и алея "Яворов", на шофьора му прилошало. Автобусът излязъл от пътното платно, съборил няколко дръвчета и спрял в намиращия се наблизо парк. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията и Бърза помощ.

 

Когато медиците пристигнали на мястото на инцидента, 62-годишният шофьор вече бил починал. По първоначални данни, той е получил инфаркт.  

 

 

 

От столичния автотранспорт обясниха, че шофьорът няма хронично заболяване.

 

„Минават на прегледи всеки ден. Здрав е бил шофьорът, няма някакви оплаквания или здравословни проблеми”, заяви Дончо Събев, „Сигурност в транспорта”, ЦГМ. 

 

Той отхвърля и друга възможна причина за инцидента.

 

„Втора смяна е, не е бил преуморен. Започнал е следобед да работи”, категоричен е Събев.

 

Александра, която е пътувала в автобуса, разказа, че ударът при спирането на автобуса е бил много силен. "Всички започнаха да се паникъосват. Вратите не искаха да се отворят, две момчета обаче успяха да ги отворят. При удара всички стъкла от едната страна паднаха", разказа тя.