Обвинени са в нанасяне на телесни повреди на четирима полицаи

Районната прокуратура в Раднево извършва разследване по две бързи производства за нанасяне на телесни повреди на четирима полицейски служители в града.

 

Първото е срещу 17-годишен младеж от града за нанасяне на леки телесни повреди на двама полицаи. Според обвинението подбудите са били хулигански.

 

Второто е срещу друг 17-годишен младеж от града също за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама полицейски служители. 

Още по темата

 

Снощи около 22:00 часа в Раднево протестиращи събориха железни заграждения и се опитаха да пробият полицейски кордон край Автогарата. Протестиращите се опитаха да стигнат до ромската махала в града.

 

Тъй като не успяха, започнаха да хвърлят срещу полицаите камъни, парчета от асфалт, бордюри и други предмети. При безредиците са ранени четирима полицейски служители от МВР -Стара Загора. Единият от полицаите е получил наранявания по лицето, а другите трима в краката. Пострадалите били откарани в болницата за преглед. 

 

Служителят на МВР, който е с травми по лицето, е настанен за лечение, а колегите му са освободени след амбулаторно обслужване. Установено е, че полицейските служители са били ударени с парчета от бордюр, асфалт и камъни. 

 

Под ръководството на Районна прокуратура-Раднево са  извършени огледи, разпитани свидетели и назначени медицински експертизи. За работа по двете бързи производства е привлечен инспектор от Детска педагогическа стая при РУ на МВР-Раднево. Предстои двамата тийнейджъри да бъдат привлечени като обвиняеми по бързи производства.