Всички лагери бяха единодушни само в едно - че конфликтът не е етнически

 

Живеещи в един град, близки, бизнес партньори или врагове в подялбата на наркопазара в Раднево. Версиите за контактите на пребитите момчета с биячите им от ромската махала се разминаха тотално. 

Още по темата

 

Братовчедът на пострадалия Георги твърди, че ранените момчета и биячите просто са ходели в една и съща фитнес зала.  Според депутатът от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали „става въпрос за криминален случай и подялба на наркопазара”.

 

Георги - бащата на пострадалия Георги е категоричен, че такова нещо няма. „Изливат помия върху нашите деца”,  заяви той. Валентин Димов, бащата на пострадалия Живко пък знае, че двете групи момчета са били просто познати.

 

В малкия град - според мълвата - няма спечелени избори без голямата ромска фамилия на вече нашумелия Сурай, известен още като Калчо. Затова местната власт побърза да се застрахова и да контраатакува. „Заявявам, че не съм имал никакви контакти с това лице”, категоричен беше кметът на града Теньо Тенев.

 

И макар лицето да беше посочено като главен и системен побойник на Раднево  в полицейските сводки нещата изглеждат по друг начин. Срещу него има един единствен сигнал от 2013 година.

 

Сега местна власт и полиция ще мислят как да спасяват мира в Раднево. Засега има само влизане на властта в магазините на Сурай.  Причината – няма документи за тези постройки. Всички лагери бяха единодушни само в едно - че конфликтът не е етнически.