Разследване на Нова показа какво се случва в отделението по гастроентерология

 

„Тезата, че Александровска болница точи пари от НЗОК е невярна и погрешна. Това не се доказа”, заяви директорът на болницата д-р Костадин Ангелов.

 

Още по темата

„Поисках НЗОК да направи проверка в болницата. Това се случи от 19 до 22 април. Проверена беше дейността на болницата през 2015 и 2016 година. Не бяха констатирани финансови нарушения”, подчерта д-р Ангелов.

 

 

Разследване на Нова показа как в болницата пациенти се настаняват на несъществуващи кушетки. „Кушетките са на практика фиксирани легла, на които се настаняват пациентите по документи. 50% от нашите пациенти идват от страната. Те идват обикновено към 8.30 - 9.00 часа. Пациентите, които са настанени в болницата, изписваме към 11.30 - 12.00 часа.

 

За да влезе новоприетия пациент в системата ни отбелязваме, че това се случва на кушетка. След като бъде изписан пациентът, кушетката се променя на съответното болнично легло. Това се случва, за да не се забави диагностичният процес”, обясни д-р Ангелов. 

 

 

„Нормативно регламентирано нещо за настаняване на кушетки няма”, призна д-р Ангелов.   
„Когато дойде човек, освободен от плащания, който може да си плати само билета до болницата, ние няма да го оставим на пейката отпред  да чака, няма да го оставим на двора на болницата, а ще го настаним,  за да решим неговия проблем”, подчерта директорът на болницата. 

 

По случая се чака и становището на Изпълнителната агенция „Медицински одит”. 

 

Гледайте цялото разследване на Генка Шикерова: