Тя е била с големината на череша, разказват зрители на Нова в "Моята новина"

 

Снегорини през май в Ловеч. Градът побеля от градушка. Ледени зърна с големината на череша падаха в продължение на 20 минути. Наложи се хора с гребла и машини да чистя заледените улици.

 

 

За това сигнализираха зрители на Нова телевизия в рубриката ни „Моята новина”. Един от най-пострадалите райони от градушката е този на най-голямото кръгово кръстовище в Ловеч. Около 30 см е ледената покривка, която се е образувала в късният следобед в резултат на природното бедствие. Няма пострадали, няма материални щети. Няма наводнени блокове. Има само три избени помещения. 

 

Снегорините чистиха най-критичната точка в Ловеч - кръговото кръстовище. Местните не помнят подобно бедствие за последните пет години. От противопожарната служба са разпоредили денонощно наблюдение на дигата на река Осъм до село Йоглав. 

 

Към 23.30 часа всички улици в Ловеч са проходими. Водата се е отекла и се очаква ледената покривка по тротоарите да се стопи до сутринта.

 

 

Градушка удари тази вечер и няколко монтаснки села. Ледените късове там са били колкото лешник. В село Студено буче те падали близо 10 минути. Голяма част от плодовите и зеленчукови насаждения са унищожени. Часове след градушката ледът все още стоеше в градините на хората.

 

 

През последните дни на няколко места в страната се изсипаха силни градушки. Сред тях Девин и мъглижкото село Тулово, където вчера бе унищожена по-голямата част от селскостопанската продукция.