Глобата е 50 лева

 

КАТ на акция срещу шофирането в бус лентите на булевардите. Само за ден полицаите хванаха десетки нарушители.


Минути след 7 сутринта. Патрулът е на пост, а първото нарушение - факт. Шофьорът обяснява, че не е карал в бус лентата, а го засекли и затова се дръпнал в забраненото за коли платно. На този господин обаче ще му бъде написан акт за 2 нарущения, тъй като книжката му е изтекла.


Само за първите няколко часа от акцията десетки шофьори трябваше да се разделят с поне 50 лева глоба. Повечето от нарушителите намериха оправдание. Други пък опитаха да надхитрят полицаите.


Докато пътните полицаи пишеха фишове на едни, други се възползваха да нарушават правилата.
Зачестилите сигнали за шофьори в бус лентите и закъснението на градския транспорт са само част от причините за акцията на „Пътна полиция”.


„Като има такива автомобили, които се движат пред автобуса, той намалява рязко, спира, създават се предпоставки за ПТП-та и по този начин ще облекчим пътникопотока в София”, коментира комисар Тенчо Тенев - началник на КАТ-София.

 

Акция - без коли в бус лентите ще продължи поне до лятото. Най-масови ще бъдат проверките в пиковете часове на деня. И все пак - въпреки показната акция на „Пътна полиция”, нарушители не липсват.

 

Междувременно зрители на Нова телевизия изпратиха видеоматериали в рубриката ни "Моята новина" за масово шофиране в бус лентите в София. Кадрите са заснети тази сутрин, в час пик, именно докато тече акцията на полицията.

 

Нарушения има по бул. "Сливница":

 

 

Най-много нарушители са заснети по "Цариградско шосе" в час пик: