Корабът потъва и го напускат, заяви новият председател на БСП

Видео: БГНЕС

 

"Имаме политическа криза и политическа нестабилност в страната, не си и помисляйте да оправдавате политическата си немощ и да управлявате с БСП". Това заяви новият

Още по темата

председател на БСП Корнелия Нинова в декларация на парламентарната група от трибуната на Народното събрание.

 

"Признайте си истинската причина за този разпад - корабът потъва и го напускат", допълни тя, цитирана от БГНЕС. 

 

"Държавният глава не намери за необходимо да защити българските граждани, когато им отнехте достъпа до здравеопазване и образование, както и за несправедливата пенсионна реформа. Но намери за необходимо да защити монополите и търговските вериги. Но пък се сега се сети да защити правата на част от гражданите в Изборния кодекс. Ние след ветото на президента отново ще гласуваме против този Изборен кодекс", подчерта Нинова.

 

"Ако днес стои въпросът: „А сега накъде?”, отговорът на БСП е - към предсрочни избори", повтори тя тезата си от конгреса на партията.

 

"Борисов", обърна се тя към премиера, който не беше в залата, "вие не се справихте, не станахте обединител на хората у нас, не дадохте сигурност и бъдеще на народа. Нека размразим социалните плащания и ги вържем към прага на бедността, спрете реформата в образованието, спрете и реформата в здравеопазването, спрете и пенсионната реформа, се обърна тя към депутатите, заключи Нинова. 

 

Ще има ли предсрочни избори според вас? Гласувайте в анкетата ни ТУК