Според него нови избори са рай за контрабандистите и олигархичните кръгове

 

Ние сме готови за избори във всеки момент. Ако Патриотите и Реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не – избори. Навремето Румен Петков ме направи премиер. Да не прекаляват с играта на нерви, защото може и да не ми издържат в един момент”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Лондон, където се срещна с британския премиер Дейвид Камерън. 


Той коментира още, че за него важната подкрепа е на Патриотичния фронт, на Реформаторския блок и на всеки, който смята, че „нови избори са рай за контрабандистите, корупцията и за всички олигархични кръгове“.

 

Видео: Пресцентър на Министерския съвет

 

Калфин е професионалист и добър човек. По всички теми сме полагали огромни усилия. Подкрепа получаваше от всички и за пенсионната реформа, и не на последно място – над 220 млн. извън бюджета, от парите от контрабанда, която храни корупцията, дадохме на българските пенсионери“, заяви още Бойко Борисов.

Още по темата

 

АБВ в нищо важно не са ни подкрепили. Те винаги са се съревновавали с БСП кой е по-ляв. В прагматичните решения трудно са ни подкрепяли. Проблемът е, че ние научихме от медиите от пресконференцията какво са решили и аз мисля, че отдавна са го решили, защото президентските избори са им важни“, посочи премиерът.

 

В разговорите си на четири очи Борисов и Камерън обсъдиха темата за бежанците.

 

Говорихме за процесите, които текат между ЕК, ЕП и Турция, за състоянието на нашата граница“, заяви Борисов.

 

 

Той допълни, че последната година и половина правителството и държавата са съсредоточени в борбата с контрабандата и финансовите резултати го доказват. Друга обсъдена тема на срещата е енергийната диверсификация в Европа.

 

Ние много активно работим за подкрепа на газовия хъб „Балкан“, полагаме усилия. Страната ни може да стане газов разпределител и премиерът Камерън е наш помощник, за да можем да привлечем големи компании“, коментира българският премиер.