По думите му БСП тръгват към пропастта с 200 км/час

 

"На ГЕРБ му се проваля трети опит за мнозинство в този парламент. Трите - еднакво глупави, еднакво погрешни и с предупреждение от наша страна, че са обречени. Провалът на конституционните норми легна на плещите на Цацаров и Първанов. Едно обяснение, което не се тиражира е, че Първанов и Калфин говореха напълно различни неща вечерта, когато АБВ започнаха рекета си, а Калфин си подади оставката. Изобщо не съм сигурен, че тези ходове са съгласувани помежду им и смятам, че оставката на Калфин е дело на Борисов, а не на Първанов”, заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Още по темата


По думите му отношенията между ГЕРБ и АБВ винаги са били обречени.


„Геополитическия рекет, който ГЕРБ упражнява върху есницата. Посланието, изречено от Москов: „Ние, или сме с Бойко, или сме с Путин” бе много странно послание. Очертава се възможност Сидеров да е от антипутинския блок”, добави Кънев.


Относно бъдещата президентска надпревара:


„Образът на Нинова като нещо ново и силно и  можещо да промени БСП, се гради от ГЕРБ и личните медии на ГЕРБ. А бившите медии на Пеевски в момента ни обясняват, че Нинова е грандиозен нов лидер. БСП тръгват към пропастта с 200 км/час. И размахването им като някакво плашило е единствено в интерес на ГЕРБ. ГЕРБ живеят с плашилото БСП. Те нямат нищо зад гърба си, освен това, че "ако не сме ние, ще са комунистите”. БСП не е заплаха за никого и нито с Корнелия Нинова ще стане заплаха. На ГЕРБ им остава само един вариант – голяма коалиция с БСП. Затова на БСП ѝ правят изкуствено дишане, за да се съвземе”, коментира още Радан Кънев.