Кога ще стана ясен победителят?

 

Вече са известни номинираните в категория „Дарители” на наградите „Евлогий и Христо Георгиеви”. Отличията се дават за принос към българското общество в областта на образованието, дарителството и бизнеса. 

Още по темата


Иван Станчев, Иван Анев и семейство Желеви - това са хора с тежки съдби и лични истории. Обединява ги желанието да помагат. Тихо и без излишна показност. Те са трите номинации в категория „Дарители” на „Наградите "Евлогий и Христо Георгиеви" за принос към българското общество в областта на образованието, дарителството и бизнеса”.


„Никой от тях не прави дарителството, за да получи награда. Заслужават повече от всички други. Това са светлите примери пред нас. Това са изключително морални хора, хора, които поставят тази ценност на пиедестал в живота си”, коментира Христо Тучев, председател на организационния комитет на наградите.

 

„Има дарителство, което е тихо. Тези хора, които са номинирани, са едни от тях”, заяви Силва Зурлева, председател на Съвета на директорите на Нова телевизия.


Наградите ще бъдат връчени за първи път тази година, за да бъде почетено делото на двамата братя – най-големите дарители в историята на България и в същото време да бъдат отличени достойните българи днес, за да ги помнят децата ни. Нова телевизия подкрепя идеята.


„Нова ТВ се опитва и винаги дава гласност на добрите примери, защото за съжаление напоследък нямаме много добри новини и смятам, че с тази инициатива ще дадем пример на младите хора да следват посоката на братята”, добави още Силва Зурлева.


Церемонията по награждаването ще бъде на 24 май, а Нова телевизия ще ви направи съпричастни.

 

А кои са двамата братя и как са изградили бизнес империя по време на робство - във видеото на Мария Йотова.