Предприети са мерки за гарантиране на обществената сигурност, уверяват от МВР

 

 

Анонимен сигнал изправи на нокти охраната на училища, детски градини и метрото в София.

 

Около обяд на телефон 112 е получено обаждане от анонимен мъжки глас. Мистериозният човек е отправил заплахи за различни обществени места - училища, детски градини, метро, сгради на институции. 

Още по темата

Според МВР сигналът е с ниска степен на достоверност, но все пак, както е по процедура, съответните структури са прозвънени. 

 

Повечето училища и детски градини, с които се свързахме, научиха от нас за фалшивата тревога. Директорите с усмивка коментираха, че вероятно причината се крие в последния учебен ден на абитуриентите. 

 

Според столична община проблемът в случая е неуважението към спокойствието на околните.

 

„Подчертавам, че става дума за стандартна процедура и се прозвъняват всички обекти, училища и детски градини. Това е обичайната процедура, проигравана е десетки пъти. Не е имало евакуирани заведения, защото не се налага. Ако сигналът  беше конкретен за някое конкретно училище или детска градина, тогава би следвало да има евакуация. Не мисля, че сегашният сигнал се различава от хилядите други фалшиви, които се подават през годините”, заяви Тодор Чобанов, зам.-кмет по образованието.