Това стана след снощния футболен мач „Пирин” – „Левски” в Благоевград

 

 

Безредици избухнаха в Благоевград по време на футболната среща „Пирин” – „Левски”, завършил с победа на гостите с 0:1 в Благоевград. Десетки полицаи пострадаха, след като бяха замеряни от фенове с камъни и стъклени бутилки. Трима от тях са в болница.

Още по темата

 

Снощното меле между сини фенове и полиция всъщност е второто за последната година тук на стадион „Христо Ботев”. И тогава, и сега десетки разгневени привърженици на „Левски” нахлуват на стадиона без билети, преодолявайки тези загражденията и нахвърляйки се върху полицаите. 

 

До ситуацията се стига след като десетки сини фенове закъсняват за мача и остават без билети. За да влязат на стадиона, те атакуват полицаите, завардили входовете.

 

Десетки служители на реда са ранени. На шестима е оказана лекарска помощ. Част от тях са с разбити глави. Пострадалите са без опасност за живота.

 

Задържани са 7 души. Прокуратурата в Благоевград работи по случая.

 

Според спортния директор на „Левски” Георги Иванов-Гонзо сините фенове са били провокирани. Ръководството на „Пирин” осъди вандалския акт.

 

Това е втори подобен инцидент на стадиона в "Христо Ботев" в Благоевград. Първият се случи през есента на миналата година. Мачът, окървавил стадиона в Благоевград, завърши 0:1 в полза на гостите.

 

По случая е образувано досъдебно производство. Срещу задържаните ултраси все още няма повдигнати обвинения.

 

Репортер: Екатерина Николова