Благодетелят на Армейците с официално обръщение към феновете

 

ЦСКА се завръща в А група. Това изненадващо съобщение дойде от финансовия благодетел на червените Гриша Ганчев. По думите му това става след среща с премиера. 

 

Според Ганчев в срещата са участвали Бойко Борисов, шефът на футболния съюз Борислав Михайлов и представители на ЦСКА. В изявлението си спонсорът на червения клуб обявява, че премиерът е взел спешни и навременни мерки. Според Ганчев е сигурно, че от следващия сезон ЦСКА се връща в А-група. Той заявява, че отборът ще играе там, където му е мястото - по законен и нормален начин.

 

Два дни по-рано Бойко Борисов коментира съдбата на отбора. 

 

„Аз, ако имаше възможност да им се опростят данъците, щях да го направя. Но законът за данъчните, знаете, той и в гроба те гони”, заяви Борисов.

 

Изявлението на Ганчев идва дни, след като бизнесменът Васил Божков направи официални постъпки да спаси ЦСКА. Това стана чрез Цветомир Найденов, изпълнителен директор на едно от дружествата, носещи името ЦСКА. 

 

Намерението му е да предложи оздравителен план за клуба. В писмото му се казва, че основната цел е ЦСКА да бъде спасен от фалит и да продължи своята дейност. 

 

„Прочетох информацията, но там има едно много любопитно изречение, което казва: по законен и нормален начин. Аз считам, че след като е законен и нормален начин, това означава, че и синдикът и съдът ще се произнесат”, коментира арх. Ивайло Мисев - сдружение ЦСКА-Завинаги. 

 

„Моето лично мнение е, че трябва да извървим своята Голгота, да си минем и през Б група и оттам вече да преминем в А група с истинския ЦСКА”, коментира Данаил Петков - председател на фенклуб „Изток”.

 

Окончателното решение за това ще се върне ли ЦСКА в А-група ще вземе Българският футболен съюз. Новият формат на първенството ще стане ясен на 7 юни. 

 

Още новини от света на спорта вижте на gong.bg.