Порои превърнаха улици в реки, на много места паднаха и градушки

 

Поройни дъждове паднаха в редица градове на страната, а улиците се превърнаха в реки. В рубриката „Моята новина” получихме десетки снимки и видеоматериали на водното бедствие.

 

Във Варна има подадени 18 сигнала за наводнени избени помещения и приземни етажи. От помощ са се нуждаели АГ болницата „Света Анна”, помпената станция на Златни пясъци и туристическият обект „Римски терми”.

 

В два автомобилни подлеза е имало бедстващи, автобус, кола и микробус. Евакуирани са 9 човека, двама от които са били трудноподвижни.

 

В Рибарското селище във Варна има свлачище и паднали дървета.

 

Около 4 километра задръстване се образува на пътя за Златни пясъци.

 

Сигнали за поройни дъждове пристигнаха в рубриката "Моята новина"  и от Балчик.

 

 

Порой удави варненското село Константиново. Проливният дъжд буквално го откъсна от света.

 

Хората в селото изживяха почти същия ужас, който преди 2 години се случи във варненския квартал „Аспарухово”. В селото е било истински воден ад, а дерето е преливало. Водата е помела всичко по улицата. Наложило се е евакуация на една трудноподвижна жена.

 

Има щети по дворовете, както и удавени домашни птици.

 

В бургаския регион градушка с големината на грахово зърно удари Карнобат. Гръмотевичната буря и леденият порой  там продължиха, повече от 15 минути и затрудниха силно движението в целия район. По време на градушката се наложи много автомобили да спрат движение, а след нея останаха побелели пътни платна.

 

Силна градушка удари и Симеоновград. Общината обяви бедствено положение. Ледените парчета са унищожили земеделска продукция. Има залети приземни етажи и мазета. 

 

 

Синоптиците предупреждават, че в 16 области остава в сила жълтият код за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. 

 

До края деня със студен умерен и силен вятър в страната ще продължи да нахлува хладен въздух.

 

Започналият дъжд от запад ще продължи и на изток. През нощта на много места, главно в Южна и в Източна България времето ще е по-дъждовно.

 

А за утре в четири области от Западна България е обявен жълт код за ниски температури и условия за слана.

 

Очакваме и вашите снимки и видео материали в рубриката „Моята новина”