Той коментира сигнали за нередности на пътя, изпратени в „Моята новина"

 

Въпреки започналата акция на КАТ, при която на мушка са леките автомобили, движещи се в бус лентите, нарушители не липсват. Това каза в ефира на „Здравей, България” представител на Столичния градски транспорт.

Още по темата


Той обясни, че преминаването на коли през бус лентите нарушава сериозно графика на движение на автобусите и тролейбусите в София. 


В студиото на сутрешния блок ком. Тенчо Тенев, началник на „Пътна полиция” към СДВР пък коментира някои от сигналите за нарушения на пътя, изпратени в рубриката ни „Моята новина”.


Един от видеоклиповете, които получихме, показва как патрулен автомобил се движи в бус лента в София. Ком. Тенев обясни, че действията на подчинените му целели да вдъхнат респект у евентуални други нарушители.


Друг наш зрител ни изпрати снимка на полицейски автомобил, паркирал на спирка в София.

 

Въпросният екип се отзовал на сигнал за проблем в намиращо се наблизо питейно заведение и спрял на спирката, за да реагира по-бързо, обясни ком. Тенев.


На автомобилите със специален режим на движение законът позволява да се движат и да спират на определени места, където останалите коли не могат”, напомни шефът на КАТ.


Още по темата гледайте във видеото.