Други двама останаха в ареста за 72 часа

Петима фенове на "Левски" са обвинени, на двама от тях Районната прокуратура в Благоевград удължи мярката „задържане под стража” на 72 часа. Те са обвинени за хулигански подбуди и нанасяне на леки телесни повреди на полицейски служители по време на футболен мач между отборите "Пирин" и "Левски" в неделя, съобщиха от държавното обвинение, цитирани от БГНЕС. 

Още по темата

 

Трима от обвиняемите са привлечени за грубо нарушаване на обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Срещу другите двама софиянци - Ю. Христов и И. Димитров, е повдигнато обвинение за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта. Те са криминално проявени и в момента са задържани за срок до 72 часа.

 

Утре прокуратурата ще внесе в съда искане за задържането им под стража.

 

Припомняме, че в неделя, в началото на футболния мач, феновете на ФК „Левски“ започнали да хвърлят сигнални ракети и бомбички срещу привържениците на благоевградския отбор, което предизвикало сбиване и намеса на полицейски служители. Двама от служителите на реда постъпили на лечение в болница.

 

Разследването на престъплението продължава. Полицията съобщи само за двама други обвинени, това са 21-годишният Т.М. от с. Кривина и М.М. на 19 години от град София.