Приятели и роднини на двамата арестувани реагираха остро срещу органите на реда след решението

 

Безредици в благоевградския съд заради задържани футболни фенове на „Левски”. Приятели и роднини на двамата арестувани реагираха остро срещу органите на реда, след решението на съда да остави мъжете за постоянно в ареста. 

 

Емоциите взеха връх веднага след делото. Близки на оставените за постоянно в ареста футболни запалянковци обвиниха полицаите, че са ги били.

 

„Доколкото знам от тях, не им е било давано вода да пият. Бити са в продължение на няколко часа”, заяви Веселин Иванов, приятел на задържаните. 

Още по темата

До мярка в съда се стигна след сблъсък между полицаи и сини фенове на мача „Пирин” – „Левски” в неделя. 

 

Част от сините фенове, останали без билети, нахлуха на стадиона, замеряйки органите на реда с камъни и стъклени бутилки. Няколко полицаи пострадаха тежко. Фен клубът на „Левски” обвини за размириците домакините. Стадионът в Благоевград не отговарял на изискванията.

 

„ В 21 век, 2016 година, не може да се гледат мачове по този начин, това не е нормално. И оттам нататък ескалира напрежение. Къде е БФС, къде е лицензионната комисия?”, попита Степан Хиндлиян - председател на Националния клуб на привържениците на „Левски”. 

 

От ръководството на „Пирин” контрираха.

 

„Не съм съгласен с позицията на феновете на „Левски“. Единствено те имат претенцията, че нашият стадион не става за футбол. Не мога да си обясня, защо само те имат проблеми в страната”, заяви Венко Попов, изпълнителен директор на ОФК „Пирин“. 

 

Междувременно от синдиката на МВР обявиха, че ще поискат пълна проверка по случая с битите полицаи. Пред тях стои въпросът, дали униформените са били изпратени на терен с нужната екипировка за противодействие при подобни случаи. 

 

Видео: БГНЕС