7-годишната Натали трябва да се лекува в Украйна

 

Семейството на 7-годишно момиченце от Бургас има броени дни, за да събере 7 000 лева за лечение на детето. Малката Натали страда от детска церебрална парализа и до края на месеца трябва да замине на рехабилитация в Украйна. И въпреки че хиляди българи се включиха в кампанията, парите все още не стигат.


Натали е диагностицирана с детска церебрална парализа на 5-месечна възраст. Оттогава провежда ежедневна интензивна рехабилитация.

 

"Благодарение на роднини и приятели намираме средства. Аз не мога да работя, защото 24 часа съм ангажирана с детето", споделя майката Калояна Канариева. 

 

През септември Натали пропуска повторния курс рехабилитация, защото родителите ѝ не успяват да наберат необходимите средства. Така детето започва да губи постигнатото и отново се налага да използва помощ при ходене.

 

За 4-ти юни е планирано ново лечение в клиниката в Украйна. Дотогава семейството трябва да събере необходимите средства.

 

Благодарение на DMS събраната сума е почти 13 хиляди, но са необходими още 7 хиляди лева. Сега и двамата родители са безработни. Затова доброволци събират средства чрез различни прояви.

 

На Натали посвети победата си и актьорът Калин Врачански, който спечели епизода на 9 май в „Като две капки вода”

 

Всеки, който иска да помогне, може да го направи, като изпрати DMS NATALI на номер 17 777. Няма банкова сметка, на която да се превеждат средства. 

 

Репортер: Цеца Алексова