Безсмислено е да премахваме политическо съдържание, подчерта той

Facebook е отворен за всякакви идеи, заяви създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг в края на среща с видни представители на американските консерваторски среди, след като бе обвинен, че мрежата му избягва тяхната тематика, съобщиха БТА и Франс прес. 

Още по темата

 

"Успехът на нашата общност зависи от факта, че всеки се чувства свободен да споделя каквото иска. За нашата мисия и за икономическата ни дейност е безсмислено да премахваме политическо съдържание или да пречим на някого да вижда онова, което е го интересува най-много", каза собственикът на Facebook. 

 

Информационният сайт "Гизмодо" публикува няколко статии, цитиращи бивши доставчици на услугата "Трендинг топикс" на Facebook които обвиняват социалната мрежа в пристрастност при редакционния й избор.

 

"Истината е, че консерваторите и републиканците винаги са представлявали важна част от Facebook Доналд Тръмп има повече почитатели от всеки друг кандидат за президентските избори, а "Фокс нюз" генерира на страницата си във Facebook повече реакции и коментари, отколкото всяка друга медия по света", подчерта Зукърбърг. Според него много консерватори нямат доверие на Facebook и го подозират в политическа пристрастност.