Преди да изчезне, той е направил два резки завоя и се е снижил рязко

 

Продължава издирването на изчезналия самолет на авиокомпания "EgyptAir". Машината с 66 души на борда изчезна вчера през нощта по време на полет от Париж до Кайро.  

Още по темата

 

Египетските власти разпространиха кадри от издирването и заявиха, че разглеждат като по-вероятна причина за инцидента - терористичен акт. Според тях техническа неизправност е по-малко вероятната причина.

 

Според данните на радарите самолетът е направил два остри завоя и се е снижил рязко с повече от 7 500 метра. Въпреки това екипажът не е подал сигнал за извънредно положение на борда. От компанията "EgyptAir" опровергаха съобщението си за открити отломки на изчезналия Еърбъс. „Коригирахме информацията за намерени останки. Оказа се, че засечените предмети не са част от самолета. Издирването продължава”, съобщи вицепрезидентът на авиокомпанията Ахмед Адел.

 

Часове по-късно обаче египетски военни източници съобщиха отново, че са намерени останки от изчезналия самолет. Те се намират на 290 км северно от египетския град Александрия. Съобщава се и за намерени във водата вещи на пътниците. 

 

 

Френският министър на външните работи Жан-Марк Еро пък заяви, че няма абсолютно никакви индикации какво е причинило падането на пътническия самолет край Гърция. Утре френското правителство ще приеме роднини на пасажери от самолета, за да им се даде най-пълна информация и да се осигури прозрачност.

 

Засега американските власти не съобщават официално, че имат данни за терористичен акт. Източници, близки до разузнаването, обаче съобщиха, че според специалните служби, самолетът най-вероятно е станал жертва на терористична атака. Такава увереност изрази и Хилъри Клинтън.

 

Кайро и Атина изпратиха кораби и самолети, които оглеждат района. Към тях скоро ще се присъединят и френски специалисти.