Те се намират на 290 км северно от египетския град Александрия

 

Египетски военни източници съобщиха отново, че са намерени останки от изчезналия

Още по темата

"Еърбъс" на "EgyptAir". Те се намират на 250 км северно от египетския град Александрия.

 

Съобщава се и за намерени във водата седалки, куфари и вещи на пътниците.

 

Египетските власти разпространиха кадри от издирването и заявиха, че разглеждат като по-вероятна причина за инцидента - терористичен акт.  

 

По-рано от „Egyptair” опровергаха съобщението си от вчера за открити отломки.

 

Гръцкото правителство съобщи, че в Средиземно море са били открити отломки, багаж и части от тялото на пътник от изчезналия вчера самолет А320 на авиокомпания „Египтеър“, предаде ВВС, цитирана от Агенция „Фокус”.

 

„Преди няколко часа египетските власти ни информираха, че са открили част от тяло, две седалки и един или два предмета от багаж в зоната на издирването“, заяви гръцкият министър на отбраната Панос Каменос. 

 

Европейската космическа агенция (ЕСА) съобщи, че неин сателит е засякъл възможно петролно петно в района на Източното Средиземноморие, където изчезна самолетът на египетската авиокомпания. Според сателитна снимка, направена в 16.00 ч. по Гринуич (19.00 ч. българско време) вчера, петролното петно било на около 40 км югоизточно от последното известно местоположение на самолета. То е с дължина около 2 км. Втора сателитна фотография, направена в 04.00 ч. по Гринуич днес, показва, че петното се е преместило с около 5 км. От ЕСА отбелязат, че няма гаранция, че това петно е от самолета на египетската авиокомпания. Друг сателит на агенцията ще премине над същия район на 22 май.