Христо Стоичков зарадва феновете на футбола у нас с истински спектакъл

 

Грандиозно юбилейно шоу на Христо Стоичков! Над 40 хиляди българи дойдоха на Националния стадион „Васил Левски”, за да изразят любовта си към легендата с номер 8. А на терена излязоха едни от най-големите звезди във футбола от последните години.

Още по темата

 

В шоуто на носителя на „Златната топка” се включиха играчи като Витор Байя, Джика Попеску, Петър Хубчев, Серхи, Джика Хаджи, Красимир Балъков, Наско Сираков, Емил Костадинов, Димитър Бербатов, Мартин Петров, Хорхе Кампос, Данчо Лечков, Паоло Малдини, Венсам Кандела, Кристиан Карембьо, Деметрио Алберитини, Людовик Жюли, Мауро Каморанези, Жан Пиер Папен, Михайличенко, Иван Саморано, Тото Скилачи и много други.

 

Отборът на Стоичков спечели шоу-двубоя с 4:1, като головете вкараха Балъков, Бербатов, Петров, а крайния резултат оформи Стоичков с точно изпълнение от дузпа. Голмайсторът от САЩ’94 имаше още няколко шанса да се разпише, но ударите му бяха спасени от противниковите вратари.

 

За Отбора на звездите се разписа Людовик Жюли.

 

Преди началото на двубоя беше почетена паметта на бившия съотборник на Стоичков в националния отбор на България Трифон Иванов, както и на неговия треньор в „Барселона” Йохан Кройф. 

 

„Това, което днес показахте, е прекрасно. Ние израснахме с вас, придобихме сила, благодарение на вас и без вас нямаше да побеждаваме, без вас нямаше да има четвърто място през 1994 година. Благодаря ви от все сърце”, заяви Христо Стоичков в обръщение към своите фенове.

 

Много изненади имаше за хората по трибуните. Беше показан трофей от Шампионската лига, който  Христо Стоичко спечели точно на тази дата преди 22 години с отбора на "Барселона".

 

С музикални изпълнения легендата с номер 8 поздравиха Николина Чакърдъкова, Орлин Горанов, Тончо Токмакчиев и други звезди от родната музикална сцена.

 

Един от феновете на трибуните подари на Камата кученце с червен шал. Кученцето бе подадено на треньора на златния ни отбор от Световното първенство в САЩ през 1994 г. Димитър Пенев, който го предаде на Стоичков.

 

"Много отдавна не си спомням да е имало толкова пълен стадион и така ентусиазирано всички да се радват и да изпитват удоволствие от футболния мач", коментира след срещата Красимир Балъков.

 

"Незабравимо изживявяне! Радвам се, че стадионът беше пълен, за да покаже уважението към Христо Стоичков, който го заслужава напълно", коментира Димитър Бербатов.