Като по чудо, инцидентът не е взел жертви

 

Тежка катастрофа във Варна. Автобус се вряза в електрически стълб. Осем души, сред които и шофьорът, пострадаха при инцидента. 

 

Инцидентът е станал по обед на бул. „8-ми Приморски полк”. Автобусът се е движел по линията село Осеново-село Кичево и Варна. 

 

Според пътници рейсът минал през легнал полицай и веднага след това шофьорът загубил управлението, рязко завил на дясно и се забил в оградата. В този момент в автобуса е имало около двайсетина души, предимно възрастни хора.

 

„Изведнъж видяхме, че автобусът отива на дясно в парапета, в стълба. Хората нападаха, взеха да викат”, разказва Мария Върбанова, която е сред пострадалите. 

 

„Успяхме някак да се измъкнем и видяхме на земята хората в кръв”, разказва друга потърпевша - Тодора Младенова.

 

Най- сериозно е пострадал шофьорът.

 

„По първоначални данни получени от него, произшествието е станало в следствие на това, че му е прилошало”, обясни главен комисар Петър Камбуров, директор на „Пътна полиция“-Варна. 

 

Десетина линейки се отзовават веднага на сигнала за помощ. При сблъсъка по-сериозно са пострадали осем души, останалите са със синини и натъртвания.

 

Линията се обслужва от частна фирма. Шофьорът има дългогодишен стаж, но в това дружество работи от три години. Досега не е имало инциденти.

 

„Автобусите са изправни, редовно минават прегледи, ремонти, обслужвания. Като му прилошее на човек, техническото състояние няма значение”, коментира Иван Русев, управител на фирмата-превозвача. 

 

По случая е образувано до съдебно производство.

 

 

Видеокадрите, непосредствено след катастрофата, ни ги предоставиха от rapan.bg