Шефът на Спешното отделение в местната болница беше нападнат от пияни придружители на пациент

 

Животът на пребития от пациенти шеф на Спешното отделение на болницата в Казанлък е вън от опасност. Това съобщиха в ефира на „Събуди се” колегите на пострадалия д-р Терзиев.

Още по темата


Единият от двамата побойници, нахлули в болницата във видимо нетрезво състояние, е задържан за срок от 24 часа. Другият е настанен за лечение в казанлъшката болница.


Всичко започва след като трима мъже, двама от които пияни, идват и настояват веднага да бъде оказана помощ на техен приятел. Директорът на спешния център излиза, за да ги успокои, а те се нахвърлят върху него с юмруци. След това чупят и оборудването в кабинета. 

 

Пред камерата на Нова вече бившият служител на същото отделение – д-р Гергана Гечева, разказа, че тя също е била жертва на побой от пациент.


Чувствам се унизена и нещастна, че трябва да упражнявам тази хуманна професия в България”, сподели д-р Гечева.


След посегателството срещу нея тя напуска работата си и заминава да специализира в Израел.


Нанесените материални щети са поправими. Непоправимо обаче е отношението на част от хората в обществото към медицинските специалисти, които денонощно се грижат за здравето им”, коментира директорът на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” д-р Кети Манолова.


Тя каза още, че всички предохранителни мерки, които се взимат в лечебното заведение, не могат да предотвратят последствията от агресивното поведение на пациенти.

 

 

Задържаният нападател беше освободен малко по-рано днес. Той ще бъде съден по бързата процедура и може да получи наказание до 3 години затвор.


Още по темата гледайте във видеоматериалите.


Репортер: Георги Манев