Бойко Борисов и Валери Симеонов провериха, докъде е стигнал строежът на съоръжението

 

Инспекция на оградата по турската граница. Премиерът Бойко Борисов, министри и депутатът Валери Симеонов провериха, докъде е стигнал строежът на съоръжението. 

 

Същевременно страната ни получи дарение от 40 високо проходими машини от Великобритания. Те са свалени от въоръжение и предоставени на българската гранична полиция. 

 

Борисов заяви, че страната ни има достатъчно средства и може да си позволи нова техника, но е важен жестът. 

 

„На харизан кон, зъбите не се броят. Не че нямаме пари, ние непрекъснато купуваме, но моралният жест е големият”, заяви Борисов.

 

Преди това премиерът, министрите на вътрешните работи и на отбраната, както и председателят на НФСБ Валери Симеонов, инспектираха защитното съоръжение, което се строи на турско-българската граница. 


 
„Това съоръжение изглежда внушително и сигурно. Това съоръжение изолира изцяло Европа от останалия свят, ако мога така да се изразя”, заяви Валери Симеонов.

 

След 2 месеца общата продължителност на изграденото защитно съоръжение ще е общо 136 километра - непрекъсната преграда, преминаваща през пресечена местност. 

 

На последното заседание на Министерски съвет бяха отпуснати още 6 милиона и 200 хиляди за проектиране и строеж на съоръжението по границата.