Ремонтните дейности са в участъка Димитровград - Харманли

 

 

Започнаха ремонт на нова магистрала. Година след откриването, пак строителни дейности по „Марица”. 

 

Става въпрос за участъка между Харманли и Димитровград. Ремонтът наложи автомобилите да се движат временно в едното платно. А това предизвика и пътен инцидент. 

 

Причината за поредния ремонт на магистралата е, на пръв поглед, малка фуга на моста за село Поляново, която обаче се оказа важна. Преди десетина дни е забелязано, че тя е дефектна и това наложи в продължение на около две седмици магистралата да бъде на практика двупосочна, докато бъде ремонтирана фугата първо в едното, а после и в другото платно.

 

Година след като участъкът Димитровград - Харманли беше открит като най-бързата връзка с Турция, той вече се ремонтира и то не за първи път.


 
„Пет-шест пъти го ремонтират и сега пак го ремонтират”, коментира шофьорът Георги Иванов.

 

Причината за поредния ремонт е дефект във фугата на моста.

 

От Агенция „Пътна инфраструктура” обясниха, че ремонтът е за сметка на строителя, тъй като магистралата е в гаранция. Ремонтът ще продължи поне още седмица. А през това време движението там е опасно и първият инцидент вече е факт.


 
 Кола се е опитала да вземе завой, но не е успял и е спряла в мантинелата. Цяло щастие е, че в насрещното не е идвал друг автомобил. В катастрофиралата кола са пътували сърби на път за Турция по работа.


 
След днешния инцидент институциите обещаха, че ще вземат мерки за по-добра сигнализация по време на ремонтните работи.

 

 

 

Репортер: Димитър Иванов