15 души са пострадали от инцидента

 

Автобус с 30 пътници и тир се удариха на пътя Сливен-Ямбол. Инцидентът е станал до разклона за сливенското село Камен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен. От сблъсъка са пострадали 15 души, 9 от тях са в болница.

 

Още по темата

По неофициална информация причините за инцидента са мократа настилка и несъобразената скорост. Сигналът за катастрофата е подаден малко след 15 часа.

 

В автобуса са пътували 15 учители от Ахелой и Поморие. Те се връщали от екскурзия от Велико Търново, където отпразнували 24-и май. Днес, на връщане оттам, се запътили към ямболското село Кабиле, за да разгледат забележителностите там.

 

По непотвърдена информация, на метри от разклона за сливенското село Камен 50-местният автобус прави неуспешен опит за изпреварване и се забива челно в тир с румънска регистрация.

 

Седем от потърпевшите пътници са откарани в Ямболската болница, а други двама - в болницата в Сливен.

 

В най-тежко състояние са двамата шофьори - на автобуса и на тира. Те са настанени в Сливенската болница като единият от тях вече е претърпял операция, а другият се подготвя да влезе в операционната зала.

 

 

Пътят Сливен-Ямбол е затворен за движение. Трафикът към Ямбол е пренасочен през село Гергевец, а пътуващите към Сливен - през селата Крушаре и Камен.

 

"Просто шофьорът не можа да прецени. С много висока скорост се движеше. Ударът беше жесток", обясни една от пострадалите учителки.

 

"След катастрофата са приети в отделението. Всимки са обработени. Имали са леки наранявания по глава, гръден кош, ръце и долни крайници", обясни за Нова телевизия директорът на болницата в Ямбол, Панайот Диманов. 

 

По непотвърдена информация автобусът с бургаска регистрация не е на нито една от големите транспортни фирми в морския град, а е на частно лице.

 

И още нещо: миналата седмица кметовете на селата около Камен са били на среща, на която са обсъждали вариантите за разширение на този пътен участък. По данни на полицията в Сливен, това трасе се очертава като притегателен център за пътно-транспортни произшествия. Кметовете са се надявали да стигнат до общо решение, което да предложет за реализация на Изпълнителната агенция "Пътна инфраструктура".

 

Репортер: Цеца Алексова