Сигнал беше подаден от възмутена гражданка

 

Скандал в центъра на София. Общината премахна незаконен бар на колела на известно столично заведение. Акцията предизвика километрични задръствания, а заради преместването беше изпочупено общинско имущество.

 

За уличния фургон на колела, който има дори регистрационен номер, е платен абонамент за паркиране за едно място, но той заема две. Собствениците някак са пропуснали да споменат, че превозното средство всъщност ще бъде бар.

 

Това чудо на техниката предизвика вълна от възмущение и сигнали, които стигнаха чак до ушите на общината. Лично кметът на София - Йорданка Фандъкова е наредила премахването на незаконното съоръжение.

 

Шефовете на бара не се появиха за коментар. 


Вагон-ресторантът беше теглен от лъскав джип. Оказа се, че преместването му е мисия невъзможна, защото не може да бъде взет завоя на улиците "Ангел Кънчев" и "Солунска". Затова бяха счупени клони на дървета, изкъртени на сила стоп колчета, дори такива изрязани с флекс. 
Десетки полицаи следяха зорко процедурата по премахване. А заседналата атракция предизвика километрични задръствания.

 

Това не е първият сериозен гаф на заведението. Граждани бяха сигнализирали, че се изнасят маси и столове на място, предназначено за хора с увреждания. И не само това. Миналата година собствениците се опитаха да изкоренят два кестена от столичния булевард "Витоша", защото пречели на тентата им.