Любимият на милиони деца по света герой навършва 90 години

Видео: "Ройтерс"

 

Нова книга за Мечо Пух излезе от печат във Великобритания както за 90-ия рожден ден на любимия герой, така и за този на кралицата, предаде БТА.

 

Илюстрованата книжка се казва "Мечо Пух и кралският рожден ден". Към нея има и аудио версия, разказана от носителя на награда "Оскар" Джим Броудбент. Автор на текста е Джейн Риордан, а художник - Марк Бърджес.  

 

Кралицата е нарисувана с червено палто и характерните ѝ черни ръкавици и чанта как слуша, докато Мечо Пух ѝ рецитира стихотворение, след като случайно се срещат пред двореца. 

 

Принц Джордж също се появява. Без да е назован по име, той е описан като малко момченце, което тича зад кралицата. На илюстрацията се разпознава лесно. Прасчо му подарява балон, той го погалва по главата и почесва Мечо Пух зад ушите. 

 

Книжката е издадена специално за да бъде отбелязан 90-ият рожден ден на кралица Елизабет Втора и на Мечо Пух.

 

„Мечо Пух" от А.А. Милн излиза за пръв път през октомври 1926 г. Като малка принцеса Елизабет е обичала много историите за Мечо Пух. В нейна чест, макар и още да не е престолонаследничка, А.А. Милн пише цял сборник стихове и ѝ подарява екземпляр с посвещение. Малката принцеса Елизабет има и сервиз с картинки на Кристофър Робин, Мечо Пух и приятелите им.

 

„Това е честване на две много британски икони, които са част от британското наследство вече 90 години" - каза Никол Пиърсън, творчески директор в издателството.

 

Приказката може да бъде свалена и безплатно от ТУК