Сред пострадалите има 7-месечно бебе

 

Пиян шофьор, без книжка, помете четирима възрастни и бебе на тротоар. И после избяга. Това стана късно снощи в пловдивското село Динк. Тази сутрин пострадалите  бяха изписани от болница, а цяла нощ в селото имаше засилено полицейско присъствие. 


Асен е един от пострадалите при инцидента. Вървял по тротоара към дома си, когато автомобилът връхлита.


„Паднах, станах, изправих се, после седнах и 5-10 минути бях на място. Видях колата, че е спряла там насреща. И други хора имаше там. Удари ги и не помня нищо, как ме удари и как съм станал от там вече”, разказва Асен, пострадал в катастрофата. 


Шофьорът, който е без книжка, избягал от мястото. Малко по-късно е задържан. Обяснил на полицаите, че дете с колело изскочило пред колата му, затова се качил на тротоара. Там обаче за нещастие имало хора.


„Доколкото обаче водачът е неправоспособен, по отношение на него, както и на лицето, което, знаейки това,  му е предоставило автомобила да го управлява, са съставени актове и ще си понесат съответната административно-наказателна отговорност”, казва Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура-Пловдив. 

 

 

 

Хората в ромската махала на село Динк се заканиха, че ако виновникът за инцидента се върне в селото, ще се саморазправят с него. 


„Аз като го видя тук в нашето село, аз ще го прибия, ще му потроша главата. Той как потроши татко, аз ще му потроша колата и главата”, казва Стоян, син на пострадалия Асен. 


Роднините на пострадалите настояват за тежко наказание.

 

Репортер: Илиян Велков