На мястото на Данчо Симеонов застава Коста Базитов

Уволниха областният управител на Варна Данчо Симеонов и двамата му заместници– Славчо Славов и Николай Няголов. От Министерския съвет не съобщиха мотиви за решението. Неофициално обаче името на досегашния управител се свързва със съмнителни и скандални сделки.

 
В Областната управа научиха за рокадата от медиите, а бившият вече губернатор се оказа в отпуск. Уволнените заместници също официално не бяха наясно какво се случва.
 
За рокадите се заговори още през лятото, когато бе сменен и председателят на ГЕРБ -Варна.
 
В общественото пространство името на Данчо Симеонов беше спрягано по повод скандални сделки с държавни имоти. Появиха се съмнения, че губернаторът е облагодетелствал свои служители с евтини жилища в центъра на града.
 
Друго съмнение около Симеонов беше свързано с продажбата на над 5 хиляди декара държавен горски фонд край морето за 3 лева на квадратен метър на фирма на общински съветник от ГЕРБ. След протест в прокуратурата, Варненският административен съд обяви сделката за нищожна.
 
От месеци се говори че премиерът не е доволен от работата на областното ръководство. 
 
Новият областен управител Коста Базитов беше заместник-кмет и шеф на образованието в Община Варна от 2007 г. Очаква се той да се настани в новия си кабинет в най-скоро време.
 
Репортер: Искра Урумова