Толерантността трябва да има граница, заявява Нина Гьошева

 

„Чувството е много потискащо. Съжалявам жените, които са принудени да носят това нещо. Ужасно е!”. Това заяви в предаването „Здравей, България” Нина Гьошева от ВМРО, общинската съветничка, която влезе с бурка на заседание в Пловдив в четвъртък. 

 

Провокацията ѝ беше в отговор на решението на общината да не забранява носенето на бурки в Пловдив.

 

„Постъпката ми беше своеобразен мирен протест срещу неприемането на забраната. Достатъчно сме толерантни, толерантността трябва да има граница. Бурката не е традиционно облекло за нашите мюсюлмани”, заяви Гьошева. 

 

Общинската съветничка разказа, че влязла в общината без никакъв проблем, никой не я е проверил дали е тя, или не. Останала с бурката 30-40 минути. 

 

„Това е проблем на държавата и на Европа като цяло”, коментира Александър Сиди, общински съветник от ВМРО в Пловдив. „Показахме колко сме недалновидни, прочутата европейска толерантност за съжаление действа и тук. Тази европейска толерантност, която в последните години буквално е разстрелвана по улиците и взривявана по летищата. Това е пътят на радикалния ислям”, коментира Александър Сиди. Той е убеден, че в ромските махали, които са най-големите в Пловдив, радикалният ислям си пробива път. 

 

Общинарят Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив” пък намекна, че акцията е евтин пиар.