Те разкриват много за нас и живота ни

Целият ни живот е поредица от сънища. Те, заедно с нашите мисли и всичко, за което копнеем, оставят отпечатък върху живота ни. Много изследвания показват, че сънищата ни разкриват много за нас самите и състоянието на ума ни.

 

1. Здраве

Смята се, че когато сънуваме колата си, ние всъщност мечтаем за здраве. В този случай колата се смята за символ на ума. Един автомобил се използва да пренася телата ни от място на място. Тялото ни прави същото нещо за нашия ум - транспортира го от място на място.

 

2. Мисленето

Сънищата може да разкрият неща за нашия ум и според експерти такива примери ни насочват към начина, по който да мислим. Например, ако сте на работа, умът ви ще е изцяло фокусиран върху работата.

 

3. Бъдеще

Много хора ще потвърдят, че сънищата могат да бъдат с доста предсказуем характер. Важно е да се разбере, че не всички сънища са конкретни прогнози. Както при много функционалности на нашия ум, това може да отнеме известно време.

 

4. Навици

Сънищата, които се отнасят до нашите навици, често включват животни. Причината за това е, че животните са инстинктивни същества. Взаимодействието, което има между сънуващия и животното, е важно. Робуването на навици често може да се опише с животни, които преследват или атакуват, докато контролът на навици е показан чрез поддържане контрола на животното.

 

5. Вниманието, което даваме

Вниманието е ценен подарък. Нашите сънища могат да ни подскажат кого да удостоим с вниманието си. Баналното сънуване често означава, че  прекарваме твърде много време върху безполезни неща, вместо да се съсредоточим към по-ценни усилия. Забавните, вдъхновяващи сънища често отразяват усилията ни да насочваме вниманието си към занимания, които носят стойност и вдъхновение.

 

6. Креативност и въображение

Сънищата са уникален творчески подарък. В действителност някои от най-известните изобретения и открития могат да са плод на нашите сънища. Както се случва с Елиас Хоу, изобретател на шевната машина. Именно сънищата са му помогнали за идентифицирането на ключов компонент - една част, която му позволява да завърши работата си.

 

7. Сънуваме части от живота

В сънищата хората си представят различни аспекти за себе си. Когато човек се появи в съня ви, първият въпрос, който вероятно си задавате, е: "Как бих описал този човек?" Ако отговорът е "мързелив" или "инат", това означава, че човекът е изморен.

 

8. Изразяваме себе си

Облеклото, което носим докато сънуваме, е символ на начина, по който се изразяваме. Ако сме с работно облекло, това означава, че мислим само за бизнес. Носенето на удобни, ярко оцветени дрехи, ни казва, че имаме игриво и детско мислене. А ако сме голи? Това се случва често и обикновено означава, че се чувстваме удобно в себе си.

 

9. Промяната

Животът непрекъснато се променя. Така е и с нашите сънища. Например, ако някой умре в съня ви, това обикновено означава, че има известна част от нас, която се променя. Важно е да се определи кой е умрял и как е умрял, тъй като това може да е символ на тази част от нас, която се променя. Освен това обстоятелствата около "смъртта" може да са показателни за това дали промяната е принудителна, или не.

 

Стажант-репортер: Андреа Йовева