Има достатъчно хора в ГЕРБ, които могат да са обединяващи, заяви премиерът

 

"Ако съм бил за кариера, щях да съм бил президент още преди много години. Не считам, че там мога да бъда така полезен, както в момента", заяви пред журналисти в петък премиерът Бойко Борисов. 

Още по темата

 

Във връзка с твърдението на Касим Дал, че само Борисов може да обедини десницата, ако се кандидатира за президент, премиерът заяви, че има достатъчно хора в ГЕРБ, които могат да са обединяващи и да вършат работа.

 

На въпрос защо чак през септември месец ще бъде обявен кандидатът на ГЕРБ за президент, той посочи, че е щял да обяви името по-рано, но му е омръзнало вместо да се работи за държавата, всеки да си прави предизборна кампания за президент. 

 

Борисов обясни, че Росен Плевнелиев е бил вариант на ГЕРБ за втори президентски мандат. Той призна, че е възнамерявал да говори с него. "Щях да седна да говоря първо с него", но той има личните си причини и приключихме разговора по тази тема", уточни премиерът. Петър Стоянов обаче не бил опция, самият той също нямал амбиции за "Дондуков"2, защото бил по-полезен на сегашния си пост.

 

Опозицията пък се опита да изнерви премиера с удар в слабото му място - еврофондове и магистрали.


Медиите ни заливат с пропаднали стадиони и не на последно място - превърналото се в практика на министър-председателя тичане от магистрала на магистрала и рязане на ленти, а след него те пропадат”, каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Иван Иванов.


Лидерът на социалистите Корнелия Нинова пък заяви, че спиране на европроекти има само в населени места, ръководени от кметове на ГЕРБ.


Премиерът прочете отговора на обвиненията от листче.


Това са дребни заяждания, не виждам смисъл. Но това ще бъде БСП”, каза Борисов и си тръгна.


А че може би опитът на опозицията да изнерви премиера все пак е бил успешен подсказа внезапната поява на заместника му Томислав Дончев, който се появи в парламента специално да отговори на опозицията. Че лъжат и че всичко с европроектите си е наред.