Съпругата на Ценко Чоков ще подаде жалба срещу противниците на кмета заради заплахи

 

Напрежението в Галиче не стихва. Противниците на Ценко Чоков стягат тържества, а неговата

Още по темата

съпруга Цветелина смята, че той е обвинен несправедливо. Днес тя внесе жалба в полицията за заплахи за убийство на кмета. 

 

„Не искам хората от ГДБОП да идват и да правят зрелища”, каза тя за „Събуди се”.


Днес Спецсъдът решава колко от задържаните осем души в село Галиче, начело с кмета Ценко Чоков и сина му Мартин, ще останат за постоянно в ареста. Главният секретар на МВР Георги Костов определи групата за рекет и изнудване като "високо конспиративна и брутална".

 

Очаква се прокуратурата да поиска от съда да наложи постоянен арест и на осемте обвиняеми, но наблюдаващият прокурор ще прецени, стана ясно вчера от ръководителя на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова.

 

Обвиненията срещу осемте, са за участие в организирана престъпна група за лихварство, имотни измами, побои, изнудвания и отвличания спрямо хора, които са вземали заеми и не са ги връщали. Ценко Чоков е обвинен и като ръководител на групата и за нанасяне на лека телесна повреда. Синът му, освен за участие в групата, е обвинен и за хулиганство.

 

 


Сред арестуваните най-важният не е Ценко Чоков, а местният лидер на ДПС Баля Слатина Касъм Касъмов, който е син на един от хората, който се води за един от големите дилъри на гласове в Северозападна България през последните 20 години Мехти Касъмов. Мехти беше съден за източване на държавния резерв. Тези хора са много близки до ядрото на ДПС. Мисляч, понеже някоио хора от ДПС са с отслабени позиции в момента, това прави възможно нещата, които се случват през последните дни в Галиче. Не знам дали е справедливост, но е политика”, коментира журналистът Миролюба Бенатова.

 

Село Галиче е в очакване на решението на спецсъда дали Ценко Чоков , синът му и останалите 6 човека остават за постоянно в ареста. Противниците на Чоков стягат тържества а съпругата му смята, че е обвинен несправедливо.

 


Как кметът на Галиче се превърна в медиен герой?

 

 

 

Противниците на Чоков стягат тържества, а неговата съпруга смята, че той е обвинен несправедливо. Днес съпругата на Чоков внесе жалба в полицията за заплахи за убийство на кмета.