Това стана ясно от официално съобщение от ръководството на "Червените"

Ръководството на ЦСКА излезе с официално съобщение, от което стана ясно, че клубът ще съди бившия главен акционер Александър Томов, предаде Gong.bg. Причината са появилите се информации в пресата, че Томов е изпратил сигнал до УЕФА за новосформираното дружество ПФС ЦСКА 1948 АД.

 

Причината за действията на някогашния политик е, че той има интерес старото дружество да бъде оздравено, а да не върви към фалит. Той се води кредитор за него, макар съдът и синдик Дора Милева да отхвърлиха претенциите на неговата „Лира Инвестмънт“ за 5 милиона лева.

 

Сигналът на Томов е до шефа на Лицензионната комисия в УЕФА Андреа Траверсо, когото може и да бъде потърсен от БФС по същия казус. Родната централа не може издаде лиценз на новото дружество, докато старото съществува.

 

Точно поради тази причина босовете на ЦСКА са решили да дадат на прокуратурата не само Томов, но и доскорошният изпълнителен директор Александър Тодоров.

 

Ето какво гласи и пълната позиция:

В дните, в които всички вие сте безкрайно щастливи и с нетърпение очаквате новия сезон, в който любимият ни клуб ще играе там, където му е мястото, отново на сцената се появяват персонажи, с които твърдо бяхме решили да не се занимаваме.

Считаме, че цялата помия, която се излива върху нас от дебелашки вестници с тънки тиражи, е разбираема и я приемаме за нормална дори. Но когато в мръсната игра се включат хора без чест и никакъв морал с желанието си единствено да рушат и да „смучат“ от любимия ни клуб, то тогава ние сме длъжни да реагираме.

Днес разбираме, че лицето Александър Томов отново се е развихрило. Нямаме представа какви точно „сигнали“ е подал господинът до УЕФА, но сигналът, който ние ще подадем е с много точен адрес – Софийска градска прокуратура.

Търпението ни се изчерпа и не може да позволим повече хора, доказали се като несъстоятелни управленци и провалили се политици да дават оценка, мнение и да имат претенции относно управлението на ЦСКА.

Длъжни сме да реагираме, тъй като лъжите и клеветите по адрес на ЦСКА объркват много от вас и ви карат да се чувствате несигурни.

Няма как освен по този начин да бъде всят смут в нашите редици. Убедени сме, че срещата с прокуратурата на лицето Александър Томов и целия му екип от престъпници, участвали в доразграбването и убиването на ЦСКА, този път ще бъде изключително полезна и нещата ще бъдат доведени докрай.

Още следващата седмица юридическият ни отдел ще внесе сигнал с конкретни данни и факти до СГП, с което ще настояваме наказателна отговорност да понесат лицата Александър Томов и Александър Тодоров.

Бяхме решили да не се занимаваме с откровените провокации от страна на предишното провалило се ръководство, но чашата преля.

Питаме цялата спортна общественост къде отидоха парите от трансферите на Спас Делев и Ивайло Чочев? Защо не бяха плащани задълженията на клуба? Защо тогавашното ръководство допусна клубът да бъде обявен в неплатежоспособност?

Защо дори и в този момент, господа, искате да смучете от кръвта на мъртвото вече дружество?

Армейци, всички вие знаете, че в речника на тези лица думите „морал“, „чест“ и „достойнство“ не съществуват. Затова ние от своя страна искаме да им покажем, че съществуват думи като „отговорност“ и „справедливост“.

 

http://gong.bg/Източник: Gong.bg