ДПС няма да е решаващ фактор за президентските избори, смята той

 

"ДПС няма да бъде решаващ фактор за президентските избори тази есен". Това заяви за

Още по темата

"Събуди се" Касим Дал заместник-председател на Народна партия „Свобода и достойнство“.


"Още от миналите президентски избори Движението вече не решава кой ще бъде президент. На изборите през есента те няма да имат и ресурса да решават. ДПС е силно само когато е на власт. То стана клиентелистка партия", изтъкна той. 

 

Относно нападките на Патриотичния фронт към НПСД, Дал коментира: "Ние с тези хора не можем да водим някаква политика. Виждате какво стана с изборния закон. Тези хора ще съжаляват за това, което надробиха с изборния закон. Лошото е, че безочливо лъжат - например, че в Турция секции се отварят на килограм"заяви Дал. 

 

По негово мнение промените в Изборния кодекс са в нарушение на Конституцията.

 

"Всеки български гражданин трябва да има възможност да гласува. И ако става въпрос за Турция - те ще дойдат тук да гласуват. Въобще забравете, че може да се попречи на тези хора (да дадат гласа си - бел.ред.)", категоричен бе политикът.  

 

По въпроса дали Анкара се намесва в българската политика, той заяви, че в Турция живеят над 1,5 милиона български граждани и не може южната ни съседка да няма отношение към тях.

 

Същевременно, Дал посочи, че откакто Реджеп Тайип Ердоган е на власт, стандартът на живот на обикновените турци се е подобрил четирикратно.