Съдиите отсъдиха 18.550 точки за нашите момичета

 

Ансамбълът на България спечели златните медали в съчетанието на ленти на турнира от Световната купа по художествена гимнастика, който се провежда в София, информира БГНЕС.

Още по темата

 

Пред препълнените трибуни в зала „Арена Армеец” възпитаничките на Ина Ананиева, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова изиграха страхотно съчетанието си на ленти и съвсем заслужено получиха най-високата оценка.

 

Съдиите отсъдиха 18.550 точки за нашите момичета, което ги направи недостижими на първото място. Втори остана ансамбълът на Русия с резултат 18.330, а трети с равен резултат от 18.150 завършиха ансамблите на Беларус и Израел.

 

Българките станаха първи и в композицията с два обръча и три чифта бухалки.

 

Подкрепян от екзалтираната публика в зала „Арена Армеец”, ансамбълът ни, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, отново бе безапелационен и с оценка от 18.550 окупира първото място. Втори остана тимът на Беларус с 18.350, следван от Италия с 18.300.

 

Така възпитаничките на Ина Ананиева приключиха участието си в домакинския турнир от Световната купа с две шампионски титли и един сребърен медал в многобоя.