"Първанов няма никакви шансове да спечели следващите избори", добави тя

 

Татяна Дончева е известна с това, че не спестява критики към политически предатели и приятели. Ще участва ли в играта президентски избори и възможно ли е обединение в ляво?

Още по темата


„Вероятно бих се кандидатирала за президентските избори, но с определени условия. Ако тези условия не са налице, аз не бързам. Виждам, че никой не бърза. Това е като бягане на дългжи разстояния. Тактиката е да не допуснеш да те избутат в края на групата, да заемеш позиция в първите пет-шест и да съхраниш силите си за финалния спринт”, коментира Дончева в студиото на „Комбина”. Малко преди това изказване, тя се пошегува: „Зуека и Рачков може да са следващата президентска двойка”.


„Първанов няма никакви шансове да спечели следващите избори. Познавайки го много отдавна, знам, че той не е готов да загуби каквото и да било състезание. Тук има едно имиджово пробване”, добави Дончева.


Ще обърка ли нечии планове евентуална кандидатура на Георги Първанов и възможно ли е това да се случи?


„Конституционно това не е възможно да се случи. Но тъй като във всеки правен казус има две точки, които взаимно се изключват. Той е намерил такива адвокати, но се опасявам че това няма да му помогне пред ЦИК. Но неговото заявление има повече имиджов аспект”, коментира Татяна Дончева.


„ГЕРБ единствено има интерес от предварителното елиминиране на Плевнелиев като кандидат. Възможни са много сценарии, но е важно да се разбере, че тези президентски избори са важни като ключ на сериозни промени, бг да се откъсне от кукловодите. Те не стоят зад хора, които не им харесват и не играят по свирката им. Разделителната линия трябва да бъде „за” и „против” статуквото. А БСП сега е в критична ситуация – на два големи фрагмента”, добави още Татяна Дончева.


Цялото интервю гледайте във видеото.