Националите ни завършват кампанията на 5-о място с актив от 12 точки

Националният отбор на България по ръгби 15 при мъжете загуби последната си среща за Европейската купа на нациите от Финландия с 24:13, информира БГНЕС. 

 

Двубоят се игра в Хелзинки, като нашите допуснаха поражението в края на мача, който беше равностоен. Домакините имаха да си връщат за загубата в София в първия мач и играха на моменти доста грубо. Въпреки това ръгбистите ни, водени от треньорския екип Георги Петков и Димитър Димитров, оставиха добри впечатления с играта си пред около 2000 зрители на стадиона.

Още по темата

 

Националите ни завършват кампанията на 5-о място с актив от 12 точки. В края на месец юни се очаква да бъде изтеглен жребият за новия квалификационен цикъл, който тази година ще бъде на регионален принцип и със сигурност първите противници ще бъдат от Източна Европа.

 

„Момчетата играха добре. Мачът беше много здрав и поздравяваме съперника за победата. От Финландия искаха повече да спечелят и го направиха. Ние в София ги надиграхме категорично, но явно са си взели поука и имаха нови състезатели. Изпращаме успешен сезон в Европейската купа и очакваме жребия, за да разберем следващите ни противници. Разбрахме, че ще има промяна в рейтингите на отборите и географското положение на страните, но окончателно ще имаме информация по време на заседанието на Европейската ръгби федерация в края на юни месец. Насочваме усилията си към домакинството на Европейския шампионат за мъже по ръгби 7, което ще бъде в Бургас на 2 и 3 юли. След това жените отиват на Евро 2016 в Сараево. Вървим по предварително изготвения план и следваме всички стъпки по организацията на лагерите, пътувания и мачовете от вътрешния календар”, сподели президентът на БФРъгби Атанас Зафиров.

 

На 18 и 19 юни националният ни мъжки отбор по ръгби 7 ще участва на силен турнир в Сърбия, който ще бъде и последната проверка преди Европейското в Бургас.