В една от ямите попадна дори автобус на градския транспорт

 

Шофьорите в Пловдив се оплакват от огромни дупки по улиците. Проливните дъждове от последните седмици разрушиха още повече пътната настилка. В една от дупките попадна дори автобус на градския транспорт. 


Евелина Станчева ще трябва да похарчи много пари за ремонт на автомобила си след близка среща с дупка в центъра в Пловдив.

Още по темата


„Прибирах се от работа, при което влязох в дупката, която е на улицата, на която живееме. Следователно ми се счупи целият преден мост на колата”, обяснява Евелина Станчева. 


Дупката е била запълнена с павета, които обаче потънали. Разбитият автомобил беше откаран с помощта на „Пътна помощ”. Жената има намерение да съди общината.


„Ядосах се поради простата причина, че си плащаме данъците. И следователно и след работа, като се прибереш и като влезеш в случая както аз, в такава дупка в центъра на Пловдив. Някакси как да ви кажа... обидно е, първото, което е, но явно в България системата ни е такава”, добавя Евелина Станчева. 


В същото време в район Южен в Пловдив друга огромна дупка разби няколко автомобила и погълна частично автобус на градския транспорт. Тя се е активизирала от проливните дъждове. Това наложи обезопасяване на ямата. 


„Заради обилните дъждове нито една фирма не се наема в момента да започне да работи, поради простата причина, че нито една от асфалтовите бази в района на Пловдив не работят”, казва Борислав Инчев, кмет на район Южен. 


Закърпването на дупките ще започне веднага, след като има асфалт, обещават от общината. А дотогава шофьорите в града трябва да карат със страх дали ще излязат от следващата пътна яма, през която минат.


Репортер: Илиян Велков